Een auto importeren uit Duitsland is zeer aantrekkelijk

De meeste mensen kopen een keer in de zoveel jaren een nieuwe auto en dit is niet een beslissing die over een nacht ijs gaat. Er zijn tal van zaken waar je rekening mee dient te houden, want je wil natuurlijk een kwalitatief goed voertuig aanschaffen waar je jarenlang plezier van kan hebben. Over het algemeen zijn auto’s ook grote uitgaven dus wil je extra zeker zijn van een goede aankoop. In Nederland zijn auto’s relatief duur in vergelijking met onze buurlanden.

 

Er zijn dan ook steeds meer mensen die ervoor kiezen om hun auto niet in Nederland te kopen, maar om deze te importeren uit het buitenland. Vooral het importeren uit Duitsland wordt steeds populairder, omdat er een aanzienlijk beter aanbod is dan in Nederland en het bovendien financieel gezien vaak voordeliger is.

 

Het aanbod aan tweedehandsauto’s tot drie jaar oud in Duitsland is zeer groot

Wanneer je een auto koopt dan is het voor veel mensen interessant om niet een splinternieuwe variant te kopen, maar een auto die al een aantal kilometers gereden heeft, omdat deze aanzienlijk goedkoper zijn in de aanschafprijs. Vooral auto’s tot ongeveer drie jaar oud zijn vaak zeer interessant, omdat deze zo goed als nieuw zijn, maar een veel lagere prijs hebben.

Tip: Easy Import: hulp bij auto import Duitsland

 

Juist in dit segment is het aanbod aan kwaliteitsauto’s in Duitsland overweldigend. Ook is het zo dat er aanzienlijk meer luxe uitvoeringen van tweedehandsauto’s beschikbaar zijn in Duitsland. Voor de import zijn deze modellen dan ook ontzettend interessant, helemaal omdat de belasting aftrek (bpm) in deze categorie vaak nog voordeliger kan uitwerken.

 

Importbedrijven maken het importproces zeer gemakkelijk

Sommige mensen voelen er niet veel voor om een auto te importeren, omdat ze worden afgeschrikt door alles wat er mis kan gaan en het feit dat er wat administratie bij komt kijken. Het moet gezegd worden dat wanneer je ervoor kiest om de auto helemaal zelf te importeren en alles te regelen dat dit best ingewikkeld kan zijn.

Uitgelicht: Ontvang een GRATIS kostenoverzicht met BPM berekening

 

Naast het uitzoeken van de auto zul je ook het transport zelf moeten regelen tot aan de grens, om vervolgens in Nederland met een eendagskenteken de auto naar het RDW te brengen voor de keuring en bpm-berekeningen. Gelukkig zijn er steeds meer importbedrijven in Nederland die dit hele proces uit handen nemen en begeleiding bieden. Van het aanschaffen van de auto tot aan de keuring bij het RDW in Nederland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *