Carstyling van het interieur en exterieur

Carstyling kan zowel gedaan worden met het interieur als het exterieur. Er zijn veel verschillende mogelijkheden die niet allemaal even bekend zijn.

Interieur

De mogelijkheden voor carstyling van het interieur zijn eigenlijk eindeloos. Alles wat er in de auto aanwezig is kan aangepast worden aan je eigen smaak en voorkeuren.

Bekende opties zijn voorwerpen die je aan de binnenspiegel kunt hangen zoals een dobbelstenenset of een konijnenpootje om geluk te brengen. Ook het aanpassen van de bekleding, de automatten en het aanbrengen van stuurhoezen wordt veel gedaan. Minder vaak kiezen autoliefhebbers voor het aanpassen van het stuur dat in de auto aanwezig is.

Een van de minder bekende mogelijkheden is het personaliseren van de aansteker die tegenwoordig standaard aanwezig is in de auto. Zo zijn er speciale aanstekers in de vorm van een schedel verkrijgbaar. Als je in een ouder model rijdt of zelfs een klassieker hebt kan het handig en praktisch zijn om een aansteker te installeren.

Uitgelicht: carstyle interieur

Een andere optie is het vervangen van de instaplijsten. Dit is niet alleen leuk en mooi, maar ook nuttig. Door een instaplijst te (laten) monteren bescherm je de lak en dus het metaal van je auto. Er zijn verschillende soorten te koop van onder andere rubber, metaal, chroom en rvs.

Exterieur

De meest bekende opties van carstyling van het interieur zijn het vervangen van de velgen en of banden, bumpers en het aanbrengen van een (andere) spoiler.

Daarnaast kun je echter ook kiezen voor het (laten) aanbrengen van een car wrap folie. Dit is een zelfklevende folie waarmee je het exterieur van je auto van een speciaal effect kan voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een 3D- of 5D-carbonfolie waarmee je je auto een speciaal diepte-effect kunt geven.

Er zijn folies in alle kleuren verkrijgbaar, glanzend, mat en met speciale prints. Voor liefhebbers van camouflageprint zijn er ook folies met een militaire camouflage in groentinten. Deze folie is ook verkrijgbaar in zwart/wit.

Als je liever een deel van je auto in de originele kleur laat kun je ook kiezen voor het aanbrengen van stickers en strepen.  Zo bestaan er diverse afbeeldingen variërend van bloemen tot logo’s van automerken, maar ook letters en cijfers die je op je auto aan kunt brengen.

Tip: uitlaat onderdelen online kopen

Conclusie

Om je auto te personaliseren zijn er dus diverse opties om zowel het interieur als exterieur aan te passen aan je eigen smaak, wensen en behoeftes. Het valt niet mee om een keuze te maken nu je weet dat er veel opties zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *