10 tips auto winter

10 tips om je auto voor te bereiden op de winter

De zomer is voorbij, je doet je schoenen aan, je wilt goed eten… dit zijn allemaal tekenen dat de winter eraan komt, in de woorden van mijn favoriete show iedereen.

Hoewel u misschien wilt overwinteren, zult u hoogstwaarschijnlijk moeten verhuizen. Dit betekent dat u er zeker van wilt zijn dat uw auto ook bij het komende slechte weer start en blijft rijden.

Bekijk deze lijst om je te helpen de elementen te doorstaan ​​en je auto in onberispelijke staat te houden, waar de weg je ook brengt:

Neem een ​​noodpakket mee

Koop er een IJskrabbers, dekens, springtouwen, een EHBO-doos en misschien een mix of anderen zullen snacks niet bederven voor het geval je vast komt te zitten in de sneeuw.

Vervang uw wisserbladen
Experts raden aan om uw wisserbladen elke 612 maanden te vervangen. Maak je klaar voordat de winter begint!

De verlichting van uw auto controleren
Aangezien de zon vroeger ondergaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle lampen werken en om alle lampen te vervangen die uit zijn.

Uw loopvlak controleren
Plaats een dubbeltje in het loopvlak van uw band met het Lincoln-uiteinde naar beneden gericht. Als je de bovenkant van Honest Abe’s hoofd kunt zien, is het tijd om je banden te verwisselen!

Fris je geheugen op over hoe je een auto opblaast
Nader maar laat de auto’s elkaar niet raken; zoek de polen op elke pin, ze moeten bedekt zijn met rood of zwart, geaccentueerd of aan de bovenkant. Lijn de positieve pool uit met de positieve pool en de negatieve pool met de negatieve pool. Reinig de vuile batterij met een doek of staalborstel.

Uw banden op spanning houden
Wist u dat de bandenspanning kan dalen en tot een pond per vierkante inch kan dalen bij elke 10 graden daling van de luchttemperatuur? Controleer uw bandenspanning om er zeker van te zijn dat uw auto de juiste hoeveelheid lucht heeft. Goede winterbanden zijn erg belangrijk!

Controleer uw batterij
Koud weer kan het moeilijker maken voor de batterij om te werken. U kunt een spanningstest op uw accu uitvoeren om te zien of het tijd is voor een nieuwe accu. Of als het lampje al brandt op uw dashboard, is het misschien tijd om het zo snel mogelijk te vervangen.

Een olieverversing plannen
Wist u dat de letter “W”, bijvoorbeeld 10W30, niet “Gewicht” betekent, maar “Winter”? In de winter kan het lastig zijn om de juiste olie voor uw auto te vinden. Neem daarom bij het verversen van de olie contact op met een gekwalificeerde technicus. Ze kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste dikte voor uw auto om de bewegende delen van de motor gesmeerd te houden.

Weet wat u moet doen als u gestrand bent

Noodgevallen overkomen ons. Zorg ervoor dat u de fakkels aansteekt en plaats ze achter uw auto. Verlaat uw auto niet. Bel zo nodig de pechhulp.

Vervang door een 50/50 mengsel van antivries
Vervang uw antivries door een 50/50 mengsel van antivries en gedestilleerd water. Deze verhouding helpt bevriezing en het morsen van water te voorkomen wanneer de wintertemperaturen koeler zijn. Neem contact op met een monteur en vraag wat geschikt is voor uw voertuig.

Het verfraaien van uw auto kan u hoofdpijn op de weg besparen. Een MAPFRE-verzekering kan uw voertuig verder beschermen. Als u in Massachusetts woont, kunt u online een offerte aanvragen. Neem anders contact op met een onafhankelijk makelaar bij u in de buurt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *