autoverzekering

Je eerste auto verzekeren?

Daar is hij dan, je eerste auto waar je zo zorgvuldig voor gespaard hebt. Je bent ontzettend trots en wil er zo snel mogelijk de weg mee op. Echter, zul je je eerst een autoverzekering af moeten sluiten voordat je de weg op mag. Wanneer je onder de 25 jaar bent betaal je veel meer voor een autoverzekering. Niet fijn, maar wel te verklaren.

Uit onderzoek is gebleken dat jongeren onder de 25 jaar en ouderen boven de 70 jaar meer schade veroorzaken dan gemiddeld. Daardoor wordt de premie die je betaald aanzienlijk hoger en kan dit zelfs wel zo zijn dat je dubbel zoveel betaald voor een verzekering.

Verminderde aandacht zorgt voor hogere premie

In beide leeftijdscategorieën is het zo dat de aandacht op de weg vaak minder is. Wanneer je jong bent heeft dit onder andere te maken met het “gebrek” aan ervaring en het snel afgeleid zijn. Appen, bellen en bezig zijn met 101 zaken op je telefoon waar je helemaal niet mee bezig moet zijn, zijn hier voorbeelden van. Wanneer je ouder wordt, heb je natuurlijk wel veel ervaring maar is je reactievermogen helaas wat afgenomen. In tegenstelling tot de verhoogde premie voor jongeren onder de 25 jaar, betalen ouderen geen extra premie.

 

Veel jongeren verdiepen zich niet genoeg in het afsluiten van een autoverzekering.

 

Je eerste auto kopen is natuurlijk veel leuker dan een autoverzekering afsluiten. Helaas is het dan ook zo dat daar niet echt naar omgekeken wordt en dat de meeste jongeren de eerste de beste verzekering afsluiten die ze vinden. Dan ben je van het gedoe af en kun je de weg op. Het advies is, doe dat niet, ga er even rustig voor zitten en bespaar jezelf geld en onverwachte verrassingen.

 

 

Waar moet je dan aan denken bij het afsluiten van een autoverzekering?

 

Om te beginnen zou je al naar een verzekering kunnen gaan kijken voordat je een auto aanschaft. Een aanbevolen website om dit te doen is autoverzekering.nl, hier kun je heel gemakkelijk autoverzekeringen vergelijken om zo de meest goedkope autoverzekering te vinden.

 

Zo kan het namelijk veel verschil uitmaken welk merk auto je koopt. De premie voor het ene merk kan vele malen hoger liggen dan voor het andere. En het is wel handig als je na de aanschaf van je auto ook het rijden hiervan te kunnen bekostigen.

 

Een WA-dekking is verplicht. Maar deze dekt alleen de materiële en de letselschade die je met je auto veroorzaakt bij anderen en waarvoor jij aansprakelijk bent. Dus niet de schade aan de eigen auto. Hiervoor dien je een WA+ dekking te hebben. Deze vergoedt schade door diefstal, brand, storm, bliksem of hagel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *