Alles wat je moet weten voor een goed werkende airco condensor

Vooral in de warme zomermaanden is een goed werkende airco essentieel. Het aircosysteem in de auto bestaat uit verschillende onderdelen die samenwerken met elkaar. Voor een goed werkende airco is het belangrijk dat elk onderdeel goed functioneert. Een van deze onderdelen is de airco condensor. In deze blog leggen we hier meer over uit.

De functie van een airco condensor

De functie van de airco condensor in het aircosysteem van een auto is om het verwarmde en gecomprimeerde koudemiddel dat van de compressor komt af te koelen. De airco condensor kan worden gezien als een lange, kronkelende buis met veel kleine koelribben die het oppervlak vergroten. Zowel de condensor als de koelribben zijn van metaal, wat zorgt voor goede warmtegeleiding en een snelle warmte-uitwisseling met de buitenlucht.

Wanneer is de airco condensor aan vervanging toe

Zoals hierboven beschreven is de airco condensor een belangrijk onderdeel van het aircosysteem en is het dus belangrijk deze tijdig te vervangen wanneer deze defect is. Een defecte airco condensor kan ontstaan door onder andere vuil, steenslag, te weinig koudemiddel of door slechte weersomstandigheden. Wanneer de airco condensor defect is kan je dit opmerken doordat de airco niet meer koud wordt, niet meer aanslaat of helemaal niet meer werkt. Ook is het mogelijk dat het aircosysteem gaat lekken.

Het vervangen van de airco condensor

Het vervangen van een defecte airco condensor is niet gemakkelijk. Vaak is hier enige vaardigheid en kennis voor nodig, en wordt het dus vaak aangeraden om dit door een garage te laten doen. Echter kan dit vaak duur oplopen. Daarom is het verstandig om de airco condensor zelf online te kopen en mee te nemen naar de garage. Kijk bijvoorbeeld eens naar de airco condensors van Bogijn, deze zijn voordelig te koop en worden ook nog eens de volgende dag al geleverd! Door een snelle kentekencheck kom je er gemakkelijk achter welke airco condensor geschikt is voor jouw auto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *